'

Ronde 8

 • 14 april 2017

  Bij de allerjongsten won Hugo de partij vlot nadat Kaito noodgedwongen door te snel spelen zijn dame moest afgeven om een matdreiging te voorkomen. Ook Yvan won zijn partij snel nadat Jack een toren afgaf doordat hij zijn stuk te snel had losgelaten. Simon bleek dan weer een maatje te sterk voor Eloise. Arthur en Stan speelden eveneens een mooie partij, met de nodige commentaar onderling tussendoor. Yaroslav en Ruben wonnen eveneens. In de tussenstand staat Yvan nog steeds eerst met een half puntje voorsprong. Hugo volgt met een 6,5/8. Hierna volgen Kaito met 6/8 en Simon met 5,5/8. Eloise blijft het eerst meisje in de stand met 4/8. Ook Sarie behaalde ondertussen een mooie 4/8.

  Bij de -10M won Diana wederom haar partij. Met twee punten voorsprong is de titel dan ook binnen. Mare speelde een goede partij en leek zelfzeker op winst af te stevenen... tot ze een blunder begin. Hoara haalde bijgevolg het punt binnen. Lisa ging het op bord niet veel beter af: redelijk snel moest ze haar dame afstaan tegen een toren. Dana won bijgevolg de partij. Anastasia won eveneens op het 4e bord. Mare blijft ondanks haar verlies op de 2e plaats met 6/8, gevolgd door Hoara met eenzelfde score. Anastasia en Dana volgen met 5/8.

  Bij de -10J werden partijen op een hoog niveau gespeeld. Tactisch en positioneel spel kwamen volop aan bod. Op het eerste bord won Ruben van amimr. Ook Pjotr kon de winst binnenhalen tegen Calin. Elias won van Maxim. Tussen Jacob en Patrick leek het lang gelijk op te gaan, het was echter toch Jacob die aan het langste eind trok. In de tussenstand staat Pjotr eerste met 7/8. Ruben staat op de 2e plaats met eveneens een score van 7/8. Ze worden gevolgd door Elias met 6,5/8. Amir, Senne en Jacob scoorden tot nu toe 6/8.

  Bij de -12M won Karina wederom haar partij. Deze jongedame lijkt onstopbaar! OokTyani won van Alice. Het zussenduel Leen tegen Karen werd gewonnen door Leen. Ellen, eveneens een van de Deleu-zussen wou niet achterblijven en won haar partij van Luna. In de tussenstand staat Karina eerste met 7/8/ Ze wordt gevolgd door Tyani met een score van 6,5/8 en Leen met een score van 6/8.

  Bij de -12J staat Daniel na wederom een winstpartij 1,5 punt boven de tweede in de tussenstand. Lars en Nils hielden het net zoals Davy  en Mikhail op een remise. Jolan, Constantijn en Igor trokken daarentegen aan het langste eind: ze wonnen elk de partij. In de tussenstand zijn Nils, Lars en Jolan op een gedeelde tweede plaats terug te vinden met elk 6/8. Ze worden gevolgd door Constantijn, Igor, Joppe, Davy, Mikhail, Arne en Martijn met elk 5,5/8. Hier beloven morgen ook weer enkele spannende en zenuwslopende partijen te ontstaan...

  Bij de -14M Is ook Juliette al zeker van de titel. Ook vandaag haalde ze het volle punt binnen en heeft zo een score van 7,5/8. Clara won haar partij van Lies en staat hierdoor op de 2e plaats met 6,5/8. Marie won haar partij en staat hierdoor op de 3e plaats met 6/8. Nina volgt met een 5/8.

  Bij de -14J is Rune de eerste tegenstander die er in slaagde om een punt af te nemen van Laurent. Doch blijft deze laatste door een betere voortschreiding op de eerste plek staan. Rune volgt met eveneens een score van 7/8 op de tweede plek. Kobus vs Jonas, Nathaniel vs Jorit en Lev vs Samuel eindigde in een remise. Ramin kon daarentegen winnen van Joppe. In de tussenstand is Nathaniel op een gedeelde 3e plaats met Kobus terug te vinden met een score van 6/8.

  Bij de -16M probeerden de meisjes het elkaar moeilijk te maken. Hier en daar lukte het, maar al bij al vielen de resultaten binnen de verwachtingen: Fleur won van Elke, Annelies won van Eleen. Alicia en Elisabeth kwamen een remise overeen. Marie won van Josephine. In de tussenstand blijft Fleur door een betere voortschrijding op de eerste plaats staan met 7/8. Annelies volgt net na haar met eveneens 7/8. Marie volgt op een tweede plek met 5,5/8, Alicia op de 4e plek met 5/8.

  Bij de -16J werd een stevige partij gespeeld op het eerste bord. Remise was het eindresultaat voor William en Sim. Warre won op het tweede bord van Theo Kolp. Mathias en Stefan kwamen een remise overeen. Jasper daarentegen verloor verassend van de goed voorbereidde Thys. Natan won op het zesde bord. In de tussenstand zakt elofavoriet Jasper verder weg. William is terug te vinden op de eerste plaats met een score van 6,5/8 net zoals Warre. Sim volgt met een half puntje achterstand. 

  Bij de -18 verloor de elofavoriet Nicola Capone eveneens verassend van een sterke Lee. Arno Sterck was dan weer een maatje - te sterk - voor Hendrik dewelke wel een zeer goede partij speelde. Tamer won van Batist. Xander en Paula-Alexandra kwamen remise overeen. Vadim won van Sara. In de tussenstand staat Arno aan de leiding met 6,5/8. Tamer en Deon volgen op een 2e en 3e plek met elk 6/8. Nicola, Vadim en Xander scoorden elk 5,5/8. Het eerste meisje in de tussenstand is Paula-Alexandra met 5/8.

  Bij de -20 won Maarten wederom de partij, deze keer van Florent. Ezra won van Josse. Yordie en Jannes kwamen een remise overeen, net zoals Christian en Mardoek. Emile won daarentegen wel van Quenten. In de tussenstand staat Maarten aan de leiding met 7/8. Ezra staat met een 6/8 op de tweede plaats. Yordi en Emile volgen met een 5,5/8. De eerste meisjes in de tussenstand zijn Elsa, Ayla en Louise met elk 4/8.

  Na een vermoeidende speeldag, voor enkelen toch, was het hoog tijd voor wat actief spelgenot: een heus voetbaltoernooi. De aanwezige jongens en meisjes amuseerden zich in elk geval kostelijk!